Høstseilas med Sea Spell

Athen - Poros - Hydra - Aegina

Bjørn, Petra, Ria og Henri

115 nm

 

TILBAKE TIL REISER

 

18. oktober

Athen

Dette blir den siste turen med Sea Spell før vi overtar båten.  Nå skal vi gå gjennom båten og eventuelt finne saker og ting Kiriacoulis må utbedre og fikse på.  Vi skal skrive under papirene for overtakelse, og sende alle dokumenter til Greske myndigheter for å avregistrere båten.

Ankomst med flyet fra Torp, via Amsterdam.  Tok taxi til båten da vi hadde med oss mye bagasje.  Han krevde 50 Euro for dette,mens normal pris skulle være 34 Euro!  Sea Spell lå ved kaia, men var uten strøm, da koblingsboksen på land var ødelagt.  Alltids noe som ikke virker i Kalamaki, men båten så veldig bra ut ellers.  Vi pakka ut og satte ting på plass, og på ettermiddag dro vi inn til sentrum, ruslet rundt og spiste god middag.

                      

 

19. oktober

Kalamaki

En god natts søvn, spesielt etter at vi nå hadde med oss en god overmadrass.  Kontoret åpnet ikke før langt på formiddag, og vi venta på å få snakke med manageren  der, for å sjekke inn.  Vi laget en liste på ting vi ønsket forandret.  Vi hadde god tid før Ria og Henri skulle komme, så vi gikk en lang tur langs strandpromenaden, og var også innom en butikk hvor vi kjøpte gresk SIM-kort til nettbrettet vårt.  Nå kunne vi hele tiden ha kontakt med internett, og lese mail og sjekke været.  Det er svært betryggende.  Det var lite hjelp å få fra basen, de så ikke ut til å ha noe lyst å hjelpe oss i det hele tatt, men fikk til slutt seilingspapirene og sjekket inn.  Etter at vi tok imot Ria og Henri tok vi trikken til sentrum, shoppet og spiste middag.

    

 

20. oktober

Kalamaki - Poros, 28 nm

Vi gikk ut 0930, for motor, og det ble motorseiling hele veien fram til Russian Bay på Poros, hvor vi ankret opp og spiste lunch og bada.  Hadde pent vær, og for det meste sol.  I bukta lå det ankret opp nesten en hel flåte av russere, så de har virkelig tatt navnet bokstavelig.  Seinere gikk vi inn til sentrum og fikk en god plass ved  den nye brygga.  Ganske flott anlegg har det blitt siden sist vi var her.  Fin spasertur rundt i byen, ganske rolig her nå på denne tiden.  God middag ble tilberedt i båten.  Vi betalte 5 Euro for plassen, inkl strøm.

  

 

 

 

 

21. oktober

Poros - Hydra, 12 nm

Ut tidlig, og motorseiling over fjorden mot Hydra. Ca 23 grC i lufta, men litt skyer.  Ankret opp i Mandraki Bay for bading og lunch.  20 grC i sjøen.  Stille og rolig her, ser ut til at det er tomt de fleste stedene.  Gikk så videre til Hydra by og fikk fortøyd midt i sentrum.  Her var havna ganske full, men ikke trengsel.  Damene gik krundt og kikka på smykker og klær, og kunne kostatere at prisene var adskillig høyere enn på fastlandet.  Ingen kom og krevde havneavgift fra oss.  Det var ganske  bra med liv nede ved kaiene, fraktebåter kom og gikk. og varene ble plassert på eselrygger og fraktet rundt.  Rolig kveld.  Litt regn på natta.

 

 

 

22. oktober

Hydra - Kalamaki, 39 nm

Vind S 6-14 m/s for det meste skyet, men ganske varmt.  Vi gikk ut kl 09 og satte seil rett utenfor havana, og fikk en fin seilas helt til Kalamaki.  Vinden var veldig varierende, og det var tunge og truenede skyer med mye torden i rundt oss hele veien.  Vi så på værmeldinga at det skulle bli opp mot stiv kuling i området, så derfor fant vi ut at Kalamaki ville være den tryggeste havna, samt at det ville bli motvind tilbake de kommende dagene.  Vi seila øst for både Poros og Aegina, og sjøen tok seg etter hvert ganske mye opp, og den ble svært krapp.  Framme i Kalamaki så det ut til å være fullt, da mange båter hadde kommet inn.  Sesongen er på hell, og svært mange charterbåter ligger nå og venter med å bli tatt opp.  Ble derfor plassert utenfor flere andre båter, og til slutt fikk vi hjelp til å strekke elektrisk kabel så vi fikk lys og strøm.  Det begynte å regne ganske heftig etter hvert.

  

  

 

23. oktober

Kalamaki

Vi tilbrakte omtrent hele dagen i båten, da det striregnet mesteparten av tiden.  Uværet som var meldt kom ikke i fullt mon, men det blåste likevel kraftig fra nord.

 

24. oktober

Kalamaki

I dag hadde vi sol hele dagen, og vi gikk en lang tur. Fikk snakket en del med basen om planene våre.  Vi vil Kiriacoulis skal seile båten vår tilbake til Marmaris i Tyrkia der vi har reservert plass for den.  Selskapet krever 600 Euro for dette.  Vi tok trikken til sentrum og var der mesteparten av dagen.  Mye folk i sentrum av Athen, man kan ikke se antydning til noe økonomisk krise heller, de aller fleste merkebutikkene var åpne og folk handlet mye.  Vi besøkte også noen museum.  På kvelden spiste vi på restaurant.

 

              

  

 

 

                   

 

 

 

25. oktober

Aten - Aegina, 18 nm

Vind NNV, 4-10 m/s, for det meste fin sol og varmt.  Fikk seila helt fram til Aegina havn, en kjempefin seildag. Vi fikk lagt ut anker og mye kjetting, da holdebunn her er til dels dårlig, men hadde en fin plass.  Koselig by med mye liv, både biler og scooter.  Det ble rusling i byen, litt shopping og bare slappe av.  På kvelden spiste vi på restaurant, uten at maten var noe særlig å skryte av, så vi ble ganske skuffa.  Etter hvert kom det til mange båter, og det ble ganske fullt her.

 

 

   

 

 

 

 

 

 

26. oktober

Aegina - Kalamaki, 18 nm

Vind NNV 4-10 m/s og fin sol.  Rolig natt og vi sov godt.  Frokost og lunch i båten med nybakt brød.  Gikk ut for motor, men etter noen mil kunne vi sette seil og kom helt inn i havna.  Nok en flott og avslappende dag på sjøen.  Vi ble anvist en plass inntil kaia, hvor vi fikk koblet til strøm også.  På ettermiddag tok vi trikken motsatt vei av Athen, mot Glyfkada, helt til endestasjonen.  Her var det en god del fasjonable butikker og kafeer som holdt et prisnivå som noen steder var høyere enn det vi finner i Norge!

 

27. oktober

Kalamaki

I dag fikk vi avtalt møte med salgskontoret til Kiriacoulis, og tok taxi dit.  Vi ble tatt godt imot på kontoret, og snakket om avslutning av kontrakten, samt transport til Tyrkia.  Dette ville ikke Kiriacoulis betale, selv det var de som valgte å ta båten til Hellas, bort fra vår faste base i Marmaris/Bodrum.  Avtalen ble da at vi skulle betale 600 Euro for å få båten til Marmaris, og de skulle ordne dette med en skipper.  Vi snakka også om at vi ville løfte båten opp for sjekk av undervannsskroget for skader.  I utgangspunktet var de ikke villig til å betale for dette heller, men til slutt gikk de med på å dekke dette, når vi skulle betale for frakta til Tyrkia.  Etter møtet dro Petra og Ria til byen, mens Bjørn og Henri dro til båten igjen for å ordne med opptak.  Det ble en del venting, men til slutt ble båten  løftet på land.  Heldigvis var vi så bestemt på å løfte båten opp, for da oppdaget vi store skader på roret!  Det var helt sprekt og hadde skader som viste det hadde slått ned i bunnen for en god stund siden.  Selskapet ville reparere det på plass, og hevdet dette ville ta bare noen få timer.  Jeg nektet på dette, og ville ha roret av for ordentlig reparasjon, helst få et nytt.  Det ble mye diskusjoner, og mye venting.  Til slutt gikk en gjeng i gang med å fjerne roret for så å slipes ned og støpes på nytt.   De ville la båten stå på land til dette var ferdig, og ønsket at vi skulle flytte sakene våre over i en annen båt.  Det nektet vi på, og krevde båten satt ut igjen og tauet tilbake til plassen.  Dette gikk de til slutt med på, og vi fikk bo i båten til vi reiste hjem.  Dette var Ria og Henris siste kveld, og vi gikk på en lokal taverna ikke langt unna og spiste masse deilig mat til en rimelig penge

 

  

 

     Skade på ror

     

               Sea Spell løftes på sjøen igjen

    

    

          Basen i Kalamaki  ------   hadde trengt nye flagg

  

 

 

28. -29. oktober

Kalamaki

De 2 neste dagene gikk med til å lage en fullstendig liste på hva som måtte fikses på, og diskusjoner på hvordan dette skulle gjøres.  Vi ble tatt med rundt av basesjef for signering av papirer, bl.a "Bill of Sale", samt innkjøp av manglende utstyr.  Vi bestillte også ny kjetting, da den gamle var for tynn, og ønsket da også at den ble forlenget med 20 m.  Dette fikk vi en pris på som lå over norsk pris!!  Det ble svært hektisk de siste dagene.  Basesjefen kom ikke på jobb før etter kl 11, og gikk ca kl 15, og uten han var det ingen andre som kunne ta noen avgjørelser.  Helt til siste stund måtte vi krangle om fylling av diesel og betaling av frakt av båten osv, rett før vi måtte ta bussen tilbake til flyplassen.

Neste gang vi ser Sea Spell er den 100% vår, og ligger i Marmaris.  Vi gleder oss veldig fram til en ny epoke, med seiling i Tyrkisk farvann, med base i Marmaris.  Mark og Stefanie Foster blir våre agenter framover.  Se deres site her: www.sailinturkey.com/

                            

                              Siste gang vi ser Athen?

 

Her har Sea Spell kommet til Marmaris, og noen bilder fra havna hun skal ligge i de kommende årene

 

 

TILBAKE TIL REISER