Vårseiling 2015

Vestfold og Østfold

Petra og Bjørn

165 Nm

 

TILBAKE TIL REISER

29. mars

Sandefjord - Sandefjord, 15 nm

Årets første seiltur.  Vind 7-11 m/s, sol  og 4-7 grC.  For motor ut fjorden, og seila så ut til Tjømebåene, snudde der og for seil helt hjem igjen.  Fin tur, god fart, men vinden var sur og kald.

 

1. Mai

Sandefjord -Hui, 9 nm

Vind S-SØ, 4-5 m/s.  Sol hele dagen ca 7.9 grC.  Fortøyde i blå bøye.  Det var en god del andre båter her også, alle lå langs fjellet.

      

 

2. mai

Hui - Akerø, 19 nm

Vind N-NØ, 4-7 m/s, sol og 12 grC.  Rolig natt.  For motor sørover, runda øya og opp mot Vrengen.  satte seil og fikk en fin og rolig seilas over fjorden.  Motor måtte startes når vi hadde ca 1 nm igjen. Ankret opp og tok jolla til land og gikk tur rundt øya.  Vi var den eneste båten her, muligens pga det var fredningstid for hekking?  

   

 

3. mai

Akerø - Sandefjord, 24 nm

Vind Ø-NØ, 3-5 m/s.  For det meste sol, 10-12 grC.  Rolig natt, men det blåste litt opp fra øst etter hvert.  Etter frokost heiste vi opp ankeret og for motor og seil over fjorden og hjem. Vi var den eneste båten vi så krysset fjorden i dag.

                      

 

5. mai Sandefjord

Nå hadde vi fått avtalt med en møbelsnekker om å fjerne hyllene i forpiggen, for å få bedre plass til madrassen og mer komfort å sove.  Resultatet ble svært bra!

  

                                                 

 

8. mai

Sandefjord - Tallakshavn, 8 nm

Vind V 6-12 m/s, lett skydekke, ca 12 grC.  For motor og seil ut fjorden, og vi møtte en del sjø, så kursen ble lagt innover fjorden igjen, forbi Tønsberg Tønne og inn havna hvor vi fortøyde i en blå bøye.  Eneste båt en stund, men fikk besøk av en til seinere.

 

9. mai

Tallakshavn - Tønsberg - Tjøme, 25 nm

Vind NØ 2-4 m/s , for det meste skyet, noe regn ut på ettermiddagen, 8-12 grC.  For motor hele dagen, først til Tønsberg gjestehavn, og en fin tur i byen for å handle.  Gikk så ut Vestfjorden igjen, gjennon Vrengen og fikk fortøyd i blå bøye ved Burø.  Fikk en økende vind fra N.

                       

 

 

10. mai

Burø- Sandefjord, 15 nm

For motor og seil hjemover.

 

13. mai

Sandefjord - Hankø, 25 nm

Vekslende vind V-NV, 3-5 m/s, for det meste sol og ca 13 grC.  Gikk ut kl 16 etter at Petra var ferdig med jobben.  For motor hele veien, og hadde en del dønning over fjorden.  Fant en rød bøye å fortøye i rett utenfor hotellet.

 

14. mai

Hank -Fredgashølet - Hankø, 17 nm

Vind først på dagen NV 3-5 m/s, på ettermiddag SV 4-8 m/s.  Sol og ganske varmt hele dagen, 15-16 grC.  Henta Nils, Gudrun og Ask ved marina.  Satte seil rett utenfor Hankø, og fikk en rolig og fin seilas sørover.  Ankret opp i Fredagshølet og slappet av med roing, fisking og god mat.  Her var ganske mange båter i dag, men veldig rolig likevel.  Rett etter  utløpet fra Fredagshølet satte vi seil igjen og fikk en fin kryss og slør opp mot Hankøsundet.  Vi fortøyde i en bøye og hadde god middag i båten.  Kjempeflott dag på sjøen, og koselig med besøk av venner.  Vi ble faktisk litt solbrent i dag!  Fikk fylt litt diesel ved marina også.

   

 

    

   

  

 

15. mai

Hankø - Tallakshavn, 23 nm

Rolig natt.  Vind først fra NV 3-6 m/s, fra kl 12 dreiende til SV 4-10 m/s.  Sol hele dagen, men kald vind, ca 13 grC.  Satte seil ved utløpet av sundet, fikk god fart over fjorden mot vest.  Vinden løyet etter hvert, og vi måtte også legge om til litt mer nordlig kurs mot innløpet av Vrengen.  Vinden frisknet til igjen, fra S-SV, og det ga oss god fart gjennom hele Vrengensundet, helt til broa.  Derfra gikk vi for motor til Tallakshavn og fortøyde i blå bøye.  Her lå vi helt alene.

                                        

 

16. mai

Tallakshavn

NV vind, 3-6 m/s, for det meste skyet og grått, og også litt regn.  Vi tok likevel jolla og rodde på land og gikk en fin tur.

 

17. mai

Tallakshavn - Sandefjord, 8 nm

Vind VNV 3-8 m/s, skiftende skydekke, en del sol.  Motorseiling hjemover i kald vind.

 

8. -10. juni

Sandefjord

Båten tatt på land for vask og polering.  Nytt bunnstoff.  Fant lite groe i år, men en god del skjell på enkelte små områder.  Olje på drev ble byttet, den jeg tappa av var like ren og fin som den nye.

  

                                 

TILBAKE TIL REISER