Jul og nyttårfeiring i Athen 2008

Kalamaki,  Athen

Bjørn og Petra

 23. desember - 2. januar

 

Vi ville i år prøve hvordan det var å feire jul og nyttår i båten i Hellas.  Som vanlig tok vi KLM fra Torp, og ankom flyplassen i Athen på natta.  Bussturen gikk som vanlig raskt.  Vi hadde på forhånd ikke fått noe navn på båt vi skulle bruke, så derfor var vi sikker på at ORYX lå der ved kaia.  Men etter mange timers leting hadde vi enda ikke funnet vår båt, og vi var temmelig frustret og forbanna!  Vi var til og med og kikket rundt på opplagsplassen i tilfelle de hadde plassert ORYX der.  På natta var det ingen der, og vi fikk heller ingen kontak da vi prøvde telefonen.  Til slutt gikk vi bare ombord i en båt, og der fant vi både sengetøy og varmeovn som vi hadde bestillt.  Først langt utpå natta kunne vi helt utslitt og fortvila legge oss.

båten vi brukte                       mange båter i Kalamaki

båter i kalamaki  båter i kalamaki

Bilder fra Kalamaki marina.  Båtene ligger tett, både på land og på sjøen.

 

minnespark fra krigen

 Minnepark over falne under 2. verdenskrig

Vi fikk ikke seilet i det hele tatt, da det var ganske kaldt og surt den tiden vi var der, ca 5-8 grader, og vind fra nord.  Heldigvis var det elektrisk varmeovn i båten, og vi hadde både gass og vann.  Andre havner kunne ikke garantere at det var tilgang til strøm, og uten det hadde vi hatt en veldig kald båt.

jul i athen    livvakter

Juletre i Athen Sentrum                                                             Livvakter utenfor parlamentsbygningen

 

Vi tom mange turer inn til sentrum, både med buss og trikken.  Alle trikkelinjer ble fulgt helt til endestasjonene, og vi kom stadig på nye områder.  I tillegg tok vi også undergrunnsbanene rundt om i byen, og fikk sett stadig nye sider ved Athen.  Vi måtte selvfølgelig også besøke OL-anleggene fra 2004.

ol kart  ol arena

Petra studerer de olympiske arena fra 2004                                  Parti fra OL- anleggene

pepperkake baking  Petra julemat

Baking av pepperkaker i båten                                          Julemiddag om bord

 

Fra ene trikkelinjens endepunkt gikk vi 7-8 km langs strandkanten og helt inn til Pireus havn og marina.  Noen fortausrestauranter var åpne også.

pireus havn  petra med greske snømenn 

Pireus havn                                                                                 Snømenn på gresk vis

Grekerne hadde også pyntet til jul, med kjente figurer fra vår jul.  Athen sentrum var fullt av folk alle dager, og vi merket ingenting til opprøret som hadde vært litt tidligere.  Vi så bare noen utbrente butikker i sentrum.

 

gresk reinsdyr  undergrunnskart

Greske reinsdyr                                                                          På undergrunnsbanen

utsikt over Athen  søyler

Utsikt over Athen                                                                                     Monument i Athen

 

Fra toppen over Athen hadde vi en kjempefin utsikt over hele byen.  

 

Tilbake til reiseskildringer