HØSTSEILAS 2008

Vestfold, Koster, Strømstad, Stavern Telemark

Petra og Bjørn

Totalt 265 nm

 

 TILBAKE TIL REISER

21. august, Sandefjord - Tallakshavn, 8,5 nm

Vind SV, 4-7 m/s, sol og 18 grC.

Motor ut fjorden, med seilene oppe.  Ankret opp i en helt stille Tallakshavn kl 1700, og der var kun en båt i tillegg til oss, selv i den fine sensommerdagen.  Rolig og stille kveld og natt.

 

22. august, Tallakshavn- Kosterhavn, 29 nm

Vind NØ-Ø, 2- 7 m/s, delvis skyet, pent vær.

Noe gammel dønning ut fjorden.  For det meste med seil hele veien.  Deilig dag på sjøen, men veldig lite båt å se.  Gikk forbi Ekernäs på Sør-Koster, da vi ikke syns det så så koselig ut der.  Ankret heller opp i Kosterhavn, sammen med en del andre båter.  Helt stille og fredelig her, så det ble avslapping og soling.

 

23. august, Kosterhavn- Strømstad, 8,5 nm

Vind SV, 3-5 m/s.  Delvis sol, noe skyet, 16-20 grC.

Etter en veldig rolig natt seilet vi nordover i Kosterfjorden, og svingte østover nord for Langön.  Bading og soling i en fin bukt, og en påfølgende lunch.  Gikk for motor videre til Strømstad og fant en fin plass.  Veldig lite med båt på denne tiden, så det var ganske stille og rolig i havna. Litt proviantering på Konsum.

 

24. august, Strømstad- Sandefjord, 32 nm

Vind V 2-5 m/s, en del sol, 16-18 grC.  Etter en stille natt i havna, og handling av ferskt kjøtt gikk vi for motor hjemover til Sandefjord.  Lite trafikk her i dag også, og vi hadde en flott tur vestover fjorden.

 

28. august, Sandefjord - Stavern, 15 nm

Vind V-NV, 4-8 m/s. For det meste sol, 15-20 grC.

Flott seilervind ut fjorden.  Seilet rett sørover før vi rundet Hetta, og satte kursen mot Svenner, hvor vi hadde tenkt å ligge for natta.  Vi ble møtt av mye svell og dønninger, og det stod hvitt av sjøen ved innløpet, så vi tok ikke sjansen på å gå inn der. Seilet derfor inn Larviksfjorden med god fart, og fortøyde i en bøye i havna i Stavern kl 1830.  Laks og eggerøre i salongen etter en flott dag på sjøen.

kystverkets båt  Kystverket reparerer fyrlykta ved innløpet til Stavern

29. august, Stavern - Landgangsfjorden, 14 nm

Vekslende vind 2-6 m/s.  Vekslende skydekke, noe sol, 15- 20 grC.

Våknet til fint solskinn, og rodde på land og handlet.  Rolige forhold over Rakkebåene, motorseiling.  Fra Tvistein brukte vi bare seilene, inn mot Landgangsfjorden, rolig lens i 3-5 knop, helt inn til Kattholmene ved Sildevika.  Her ankret vi opp på ca 10 m og strekte akterline til land.  Ut på kvelden utforsket vi området med jolla.  Veldig fint og idyllisk her.

 

30. august,  For ankers ved Kattholmene

Sol, nesten vindstille, 20-22 grC.  Soling og lesing i cocpit, smat en rotur til land for å få oss en lang spassertur.  Deilig dag!  Lite båt å se tross det deilige været.

Kattholmene      luna ved kattholmene

                                                                       Her har vi ankret opp og strekt akterfortøyning til land

 

31. august, Kattholmene - Sandefjord, 26 nm

Vind SØ, 3- 5 m/s, overskyet 15- 19 grC.

Morgenbad kl 0930, i sjøen som holdt 15 grader!  Vinden kom etter hvert fra SØ, 3-5 m/s.  Vi gikk for motor ut til Tvistein, hvor vi kunne sette seil og fikk en rolig seiltur helt hjem.  Flott vær.

hytte      snekke

trangt sund     trangt sund

                                                     Flere trange sund her, men god dybde, ca 4 meter over alt.

 

4. september, Sandefjord

Overnatting i båten.  Satte inn to nye forbruksbatteri, hver på 140 Amp.  Isolerte kjøeboksen i "taket" (se TIPS) . TV og film i båten, fortsatt 16 grader ute på dagen.

solnedgang

 

5. september, Sandefjord- Strømstad, 35 nm

Vind SV 8-11,5 m/s, For det meste sol og varmt, 16-20 grC.  En herlig seilas over fjorden, nesten uten bruk av motor.  Vi tilbakela turen til Strømstad på 5 timer, dvs en gjennomsnittsfart på 7 knop!  Vi fortøyde i gjestebrygga på SPA-hotellet.  Etter 3 timer med SPA i basseng og diverse badstuer, laget vi en deilig fiskegryte i båten.  Stille og rolig natt.

 

6. september, Strømstad

Regn hele dagen, 11 grader og lite vind.  

Måtte kjøre varmeapparatet for å holde varmen, og hadde dte derfor lunt og godt i båten.  Kikker på "Distand Shores" og drømmer oss mot varmere strøk.

spridd seil

 

7. september, Strømstad - Sandefjord, 32 nm

Vind NØ, 7-10 m/s. litt regn om natta, overskyet og opphold på dagen. Temp 13-15 grC

Satte seil ved Flatskjær, og fikk veldig god fart over fjorden, hele overfarten ble unnagjort på under 4,5 timer, ny rekord, GPS viste stort sett over 8 knop hele veien!  Det var såpass rolig sjø at vi også kunne ta en luch  under overfarten.

 

11. september Sandefjord.  

Vind, Ø 5 m/s, grått.  Overnatting i båten, stille og rolig.

 

12. september, Sandefjord - Tønsberg, 24 nm

Vind Ø- NØ, 6- 10 m/s, for det meste skyet, 11-14 grC

Litt handling på Rema før vi kastet loss.  Fin seilas ut fjorden, kurs SØ.  På høyde med Sydvestgrunnen la vi kursen nordover og mot Tønsberg tønne.  Noe dønning i dag.  Flott seilas mot "Tøna".  Ankret opp for god lunch i Tallakshavn.  Selte videre inn Vestfjorden, vest for Veierland.  Tok ned seila ved Brunstad, og var ved gjestekaia i Tønsberg kl 1930.  Besøkte god indisk restaurant om kvelden.

 

13. september, Tønsberg - Tjøme. 17 nm

Vind Ø-NØ, 3-5 m/s, for det meste sol, 12-18 grC.

Slakk seilas ut "Huikjæla", gikk så inn til gjestehavna på Ø-Bollærne, og ankret opp i bukta på 7 m.  Mange båter lå fortøyd ved gjestebryggene.  Lunc og soling i cockpit,  Seilet videre sør mot Vrengen, og vinden ble etter hvert helt borte.  Fikk låne en bøye i en liten bukt ved Tjømekjæla.  Nydelig sol på ettermiddagen.  God mat i salongen.  Nok en flott dag på sjøen.

 

14. september, Tjøme - Sandefjord, 12 nm

Vind NØ, 1-3 m/s, overskyet, 11-14 grC.

Veldig stille og rolig natt.  Sen frokost før vi gikk hjem for motor.

 

14. november, Sandefjord,

Overnatting i båten, Petra på julebord i byen. Rolig natt.

 

14. november, Sandefjordsfjorden, 12 nm

Vind VSV 8-15 m/s, for det meste sol, 8-10 grC.

Etter en sein frokost seilet vi ut hele fjorden.  Sjøen var ganske stor helt ytterst i fjorden.  Rundet Helleskjærene og snudde tilbake da vi ikke haddde så mye diesel på tanken. Skarp seiling ute i fjorden, med rev i seila.  Vinden løyet utover kvelden, og vi hadde en fin natt i båten igjen.

 

16. november. Sandefjord

Overnatting i båten, kjølig ute, men god temp inne i båten. Lite vind.  Siste overnatting i båten dette året.

 

17. november, Sandefjord,

For motor til Framnæs for å fylle opp tanken for vinteren.